İlan ve Reklam Vergisi Beyannamesi

İlan ve Reklam Vergisi Beyannamesi :

Belde belediye sınırları içerisinde işletme sahibi iseniz ve bu işle ilgili tabela veya afişiniz varsa belediyelere İlan ve reklâm vergisi ödemek için aşağıdaki işlemleri yapmanız gerekmektedir.

Gerekli Belgeler :

•Fatura (Yeni tabela asanlar için)
•İlan ve reklâm vergisi beyannamesi.

Yapılacak işlemler :

İlan ve reklâm beyannamesi doldurabilmek için ilanın cinsine göre belirlenen (ışıklı, ışıksız veya bez ilan) birim Fiyatlarını tahakkuk şefliğinden öğrenmek gerekir. Bu bilgilerle ilanın metrekaresine göre beyanname doldurulur. Beyanname doldurulduktan sonra tahakkuk fişi kestirilir.

Tahakkuk fişinizle birlikte tahsil şefğine giderek verginizi ödeyebilirsiniz.

Bildirim Verme ve Ödeme Süreleri :

Yeni asılacak ilanlarda ilan asılmadan önce fatura ile birlikte müracaat etmek gerekir. Daha önce mükellefiyetiniz varsa her yılın ocak ayı içerisinde beyanname vermeniz gerekir.

Bez afiş gibi geçici ilanlarda, haftalık tarifeden vergisi ödendikten sonra afiş mühürletilir ve asılma müsaadesi alınır.

Üsküp Belediyesi’nin yetki alanında bulunan ana arterlere cephesi bulunan binalar üzerine asılacak ilan reklâmlar ile bu alanlara asılacak ilan reklâmların vergileri için Üsküp Belediyesi’ne müracaat edilir.