Beldemizde 2011 yılına girerken

Bir yıl daha geldi ve geçti ömrümüzden. Kimimiz için hatırlamak bile istemeyeceğimiz bir yıl, kimimiz içinse unutamayacağımız bir yıl oldu 2010. Kimimiz "Bir yaş daha yaşlandık." derken, küçüklerimiz de "Bir yaş daha büyüdük." diyecekler. Dileriz ki, 2011 sizlere hayatınız boyunca unutamayacağınız güzellikler ve başarılar getirsin. Ve yine dileriz ki sağlıklı bir yıl olsun herkes için. 2010' a elveda derken, Üsküp'te 2010 yılında öne çıkanları sizin için derledik.

Üsküp'te 2010 işte böyle geçti :
Üsküplüler günü 23 Mayıs tarihinde büyük bir katılım ve sevinçle Kızılcıkdere korusunda gerçekleştirildi.
2010 yılı içinde Belediyemizde 17 tane nikah kıyıldı.Yılın ilk nikahı Hatice DEMİR ile Necdet ALKAN çiftine, son nikahı ise Asiye BÜKİN ile Ergun BİLİŞİK çiftine ait. Geçen yıl kıyılan nikâh sayısı 20 idi.
Beldemizde 2010 yılı içinde 11 tane bebek dünyaya merhaba dedi. Yeni doğan bebeklerin 6' sı Gündoğdu Mahallesi, 3' ü Cevatpaşa Mahallesi ve 2 tanesi de Kemalpaşa Mahallesi' ne ait. Geçen yıl bu sayı 17 idi.
2010 yılında Beldemizde 45 tane vefat olurken, bunların 12 tanesi Cevatpaşa, 12 tanesi Mehmetçavuş, 11 tanesi Gündoğdu, 10 tanesi de Kemalpaşa Mahallesinden oldu. 2009 yılında bu sayı 40 idi. Beldemizde vefat edenlerin 17' si bayan, 28' i erkek oldu.
Gündoğdu Mahallesine 2010 yılı içinde 41 kişi giriş yaparken, 10 kişide kaydını aldırarak başka yerlere taşındı.
3 çocuk parkı daha hizmete sunularak, Beldemizdeki çocuk parkı sayısı 8' e yükselmiş oldu.
Beldemize 2010 yılının ilk karı 9 ARALIK 2010 tarihinde düştü.
Üsküp'te 2010 yılı içinde herhangi bir yangın olayı meydana gelmedi.
Belediyemiz Üsküp için tarihi bir adım atarak, Beldemize çok güzel bir spor kompleksi kazandırdı. Komplekste son aşamaya gelinirken, kompleks içinde halı saha, basketbol sahası, voleybol sahası ve tenis kortu bulunuyor.
Spor kompleksi meyvelerini hızlı verdi ve Beldemizde Belediyemiz tarafından yaz spor kursları düzenlendi. Spor kompleksimizde tenis, basketbol ve voleybol kursları verildi.
Beldemize uzun yıllardır hizmet veren MAN marka otobüsümüz tadilata girerek yepyeni ve modern görünümüyle Beldemize geri döndü.
Edirne Kızılay Kan Merkezi tarafından verimli bölge ilan edilen Beldemizde üçüncü kez kan bağışı kampanyası düzenlendi.
Türkiye'nin en çok dinlenen bayan radyo programcısı ve hemşehrimiz olan HARBİ KIZ Belediyemizi ziyaret etti. • Üsküpsor'da yönetim değişikliği oldu.
Belediyemiz 2010 yılı içinde 3 personelini emekli etti. İlk olarak İsmail DUR, ardından da Ersan KUTRE ve Aralık ayı içinde de Arif İLBASAN emekliliğe merhaba dedi.
12 Eylül 2010 tarihinde yapılan Anayasa değişikliğiyle ilgili referandumda 879 HAYIR, 729 EVET oyu çıktı.
Almanya'da yaşayan hemşerimiz Okan DERİCİ, U17 milli takımımızda gösterdiği başarılı performansla göğsümüzü kabarttı.
Yıllardır Üsküp Sağlık Ocağında vatandaşlarımıza hizmet veren Doktor Emel ÇETİN, aile hekimliği uygulaması sebebiyle Kırklareli Devlet Hastanesi Acil Bölümü'ne atandı. Emel Hanım'ın yerine gelerek Beldemizin aile hekimi olan doktorumuz, Ali İhsan ÜSTÜN oldu.
Belediyemiz tarafından ilk defa toplu iftar yemeği verildi. Geniş bir katılımın gerçekleştiği organizasyon büyük beğeni topladı.